Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Στο κρεβάτι του πόνου, δύο υπερήλικες σημαντικές γυναίκες της Αλεξανδρούπολης

Βρέθηκαν δίπλα-δίπλα, στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στη Β' παθολογική κλινική, δωμάτια 7041-7042, η δασκάλα Αλεξάνδρα Σπετσιώτου και η φιλόξενη Δόμνα Σπιτάλα.
Η κυρά-Αλεξάνδρα είναι από χθες με εγκεφαλικό. Ζούσε μόνη, υπερήφανη και με πολλούς καλούς φίλους και συγγενείς που την έκαναν παρέα. Στα 99 χρόνια της ήταν όρθια και με αναμνήσεις από τη ζωή της παλαιάς Αλεξανδρούπολης. Στα χέρια της μεγάλωσαν πολλές γενιές παιδιών αφού δίδαξε για πολλές δεκαετίες στο καλύτερο Δημοτικό: Στην Παιδαγωγική Ακαδημία, στο στολίδι της πόλης. Με υπομονή, αγάπη και άριστη παιδαγωγική, φρόντιζε όλα τα παιδιά και έδινε τις σωστές συμβουλές.
Η Δομνίτσα Σπιτάλα, σύζυγος του Χρήστου και μητέρα της Θάλειας και του Νίκου, επίσης με εγκεφαλικό, στο διπλανό δωμάτιο. Μεγάλωσε τα παιδιά της άριστα, ήταν η καλύτερη νοικοκυρά και σπάνια ομορφιά στα νιάτα της, φωνή καταπληκτική στα παλαιά τραγούδια του Μαρούδα και άλλων τραγουδιστών, σκίρτιζαν οι καρδιές όταν την άκουγαν. Το σπίτι της ανοικτό σε όλους και πάντα όπου και αν βρισκόταν. Βρέθηκε και στο Παρίσι με τον σύζυγό της Χρήστο για αρκετά χρόνια.
Επισκευθείτε τις, στον τρίτο όροφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: