Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

O Πατρικός Πολιτισμός

O (ορφανός) Πατρικός Πολιτισμός, (μετάφραση google)The Fatherless Civilization

Από το γραφείο του Fjordman http://www.brusselsjournal.com/node/2572
H Αμερικανίδα αρθρογράφος Diana West κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο της Ο θάνατος του ενήλικα, όπου τα ίχνη την παρακμή του δυτικού πολιτισμού στη μόνιμη εξεγέρσεις της νεολαίας από τις δύο τελευταίες γενιές. Η δεκαετία από το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1960 για το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1970 ήταν σαφώς μια σημαντική καμπή στην ιστορία της Δύσης, με την έναρξη της μη-Δυτικών μαζική μετανάστευση στις ΗΠΑ, τη γέννηση του Ευραραβίας στη Δυτική Ευρώπη και η άνοδος της πολυπολιτισμικότητας και ριζοσπαστικό φεμινισμό.

Το παράδοξο είναι ότι οι άνθρωποι που επιτέθηκαν άγρια ​​δικό τους πολιτισμό είχαν απολαύσει απρόσκοπτη οικονομική ανάπτυξη εδώ και δεκαετίες, αλλά αγκάλιασε μαρξιστική-εμπνευσμένα ιδεολογίες και αποφάσισε να υπονομεύσουν την ίδια την κοινωνία που είχε τους επέτρεψε να ζήσουν προνομιακή ζωή. Ίσως αυτό δεν είναι τόσο παράξενη όσο φαίνεται. Ο Καρλ Μαρξ ο ίδιος βοηθήθηκε από τον πλούτο των Friedrich Engels, ο γιος ενός επιτυχημένου βιομήχανου.
Αυτή ήταν και η εποχή της αποαποικιοποίησης στη Δυτική Ευρώπη και την κατάργηση του διαχωρισμού στις ΗΠΑ, η οποία δημιούργησε μια ατμόσφαιρα όπου δυτικού πολιτισμού θεωρήθηκε κακό. Όποια και αν είναι η αιτία, που έχουμε από τότε κολλήσει σε ένα μοτίβο αιώνια αντίθεση με το δικό μας πολιτισμό. Μερικά από αυτά τα προβλήματα μπορεί να έχουν επίσης τα μεγαλύτερα ρίζες, αλλά θεσμοποιήθηκε σε μια άνευ προηγουμένου βαθμό κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960.
Σύμφωνα με την Diana Δύση, η οργάνωση διατριβή του βιβλίου της, "είναι ότι η άνευ προηγουμένου μεταφορά της πολιτιστικής αρχής από τους ενήλικες σε εφήβους ηλικίας άνω τον τελευταίο μισό αιώνα ή έτσι έχει ολέθριες συνέπειες για την επιβίωση του δυτικού κόσμου." Έχοντας ανακατεύθυνση φυσική εξέλιξη μας μακριά από την ενηλικίωση και την ωριμότητα για να χτυπήσει το pop-επηρέασε στάση του αιώνια δροσερό νεολαία - συνεχώς ανοιχτό, μη επικριτική, εγωιστής, ψάχνει για (ή απλά δεν υπάρχουν) ταυτότητα - που συνέβαλαν στη δημιουργία ενός κοινωνία που χαρακτηρίζεται από αυτά τα ίδια χαρακτηριστικά. Με λίγα λόγια: Δυτικοί ζουν σε μια κατάσταση διαρκούς εφηβείας, αλλά και με αντίστοιχη διαρκή κρίση ταυτότητας. Δυτική σκέφτεται ωριμότητα βγήκε από το στυλ στο επαναστατική δεκαετία του 1960, "το μεγαλύτερο ξέσπασμα ιδιοσυγκρασίας στην ιστορία του κόσμου», που καταπατώνται την αρχή τα στοιχεία των πάσης φύσεως

Δεν υπάρχουν σχόλια: