Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Δικαίωση μετά από πολλά χρόνιαΟ Vincent Van Gogh πούλησε μόνο έναν πίνακα όσο ζούσε, για 400 φράγκα. Αυτό δεν τον σταμάτησε από το να ολοκληρώσει 900 έργα τα οποία σήμερα αξίζουν εκατομμύρια.
Η J.K Rowling πήρε διαζύγιο τον πρώτο χρόνο του γάμου της και μετακόμισε με το μωρό της στο Εδιμβούργο. Επέζησε με τη βοήθεια της πρόνοιας, μένοντας σε ένα διαμέρισμα που είχε ποντίκια και πήγαινε και έγραφε σε καφετέριες. Το μυθιστόρημά της  “Harry Potter”  απορρίφθηκε από 12 εκδοτικούς οίκους.
Albert Einstein άρχισε να μιλάει όταν ήταν 3-4 και έμαθε να διαβάζει στα 7. Οι δάσκαλοι και οι γονείς του νόμιζαν ότι είχε πρόβλημα. Αποβλήθηκε από το σχολείο και αργότερα απέτυχε στις εξετάσεις να μπει στο Swiss Polytechnic Institute στη Ζυρίχη. (Τελικά τα κατάφερε, αλλά όταν αποφοίτησε δεν μπορούσε να βρει δουλειά γιατί κανείς από τους καθηγητές του δεν τον συμπαθούσε αρκετά ώστε να του γράψει συστατική επιστολή.)
Στον Sidney Poitier είπαν κατά τη διάρκεια μίας ακρόασης να “σταματήσει να ξοδεύει το χρόνο των ανθρώπων και να πάει να γίνει λαντζέρης ή κάτι τέτοιο”.  Αργότερα στην καριέρα του κέρδισε Oscar και έγινε ένας από τους πιο αξιοσέβαστους ηθοποιούς.
To Angry Birds, το τόσο δημοφιλές αυτό παιχνίδι, ήταν η 52η προσπάθεια της Rovio, της εταιρίας που το έφτιαξε. Ξόδεψαν 8 χρόνια και κόντεψαν να πτωχεύσουν πριν τελικά να τα καταφέρουν να εκτοξευθούν. [via]

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινκ αγωνίστηκε πολλά χρόνια για τα δικαιώματα των νέγρων
Ο ινδιάνος Τζερόνιμο έκανε μόνος πόλεμο για ανεξαρτησία των ινδιάνων και για τα εδάφη τους.
Ο Σπάρτακος ως επαναστάτης, αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των σκλάβων
Η Ελίζαμπεθ Κάντυ Στάντον ίδρυσε την «Εθνική Οργάνωση για τη γυναικεία ψήφο»το 1869
Ο Γκάντι αγωνίστηκε χρόνια για την Ινδία
Ο Χάρβεϊ Μιλκ έδωσε μάχη και στην πολιτική για να αποκτήσουν δικαιώματα οι ομοφυλόφιλοι
Ο Νέλσον Μαντέλα φυλακίστηκε για τα δικαιώματα των μαύρων της Αφρικής
Οι φιλικοί και ο Κολοκοτρώνης πολέμησαν σώμα με σώμα
Ο Τσε Γκεβάρα επίσης έκανε ανταρτοπόλεμο
Ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης, για τα επόμενα δύο χρόνια 2012-2014, θα είναι πρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Αναπηρία (International Disability Alliance - IDA).
Ο Νίκος Σπιτάλας αγωνίστηκε από το 1985 για τα δικαιώματα των μπαμπάδων.
aspaonline.gr


Schizas.com

http://goneas.blogspot.com   www.sos-sygapa.eu 


Δεν υπάρχουν σχόλια: