Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Ερευνα: Οι γυναίκες στην προσπάθεια τους να πετύχουν την επιμέλεια των παιδιών εκμεταλλεύονται και κάνουν κατάχρηση της κατηγορίας περί ενδοοικογενειακής βίας

Ερευνα: Οι γυναίκες στην προσπάθεια τους να πετύχουν την επιμέλεια των παιδιών εκμεταλλεύονται και κάνουν κατάχρηση της κατηγορίας περί ενδοοικογενειακής βίας


ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ


Δυστυχώς,  κάθε διαζύγιο δεν είναι προς το συμφέρον των παιδιών όπως πρέπει να είναι με ηρεμία και χωρίς αδικαιολόγητη κερδοσκοπία. Οι γονείς συχνά αδυνατούν να συμβιβαστούν στην διατροφή, καθώς και στην επιμέλεια των παιδιών. Τα παιδιά γίνονται έτσι οι μαριονέτες που χειρίζονται οι δύο πλευρές. Στη συνέχεια, ποιος είναι στην πραγματικότητα ο πιο νόμιμος, καθορίζεται από την παράσταση που δίνουν. Τα δικαστήρια μέχρι πρόσφατα δεν αμφισβητούσαν ποτέ μητέρες για την ειλικρίνεια τους, αλλά σταδιακά αυτό άρχισε να αλλάζει. Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίαςCommservis.com, οι γυναίκες άρχισαν να ψάχνουν για να βρουν άλλους τρόπους για να πάρουν την επιμέλεια και να την καταστήσουν εντελώς αδύνατη για τον πατέρα του παιδιού.


"Οι γυναίκες έχουν βρει σχετικά έναν εύκολο τρόπο για να προετοιμαστούν απέναντι σε έναν άνδρα που έχει δικαιώματα στα παιδιά του. Εφευρίσκοντας κατηγορίες περί ενδοοικογενειακής βίας, με αναφορές και μηνύσεις στην αστυνομία και να ξεφεύγουν πολύ εύκολα με αυτό", δήλωσε το αφεντικό Tomáš Zdechovský της κοινωνιολογικής ομάδας της Commservis.com, έναν οργανισμό που ασχολείται με τα πολύπλοκα θέματα περί της γονικής άποψης των ανδρών που αγωνίζεται για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των παιδιών και στην ίση μεταχείριση και από τους δύο γονείς.

Η αστυνομία είπε μεταξύ των πραγματικών περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας, κάθε χρόνο καταγράφονται εκατοντάδες περιπτώσεις όπου οι γυναίκες  σκόπιμα εφευρίσκουν κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βια μόνο για να καταστρέψουν τον άνδρα. Οι περισσότερες περιπτώσεις είναι φανταστικές και στη συνέχεια συνδέονται με τις γυναίκες που είναι στη διαδικασία του διαζυγίου, που περιμένουν για μια δικαστική απόφαση για την επιμέλεια των παιδιών. Ο στόχος της μητέρας είναι να απομονώσει εντελώς το παιδί από την επαφή του με τον πατέρα και το χρονικό όριο επικοινωνίας με τον πατέρα του παιδιού στο ελάχιστο.

Κοινωνιολογικές μελέτες από όλο τον κόσμο επιβεβαιώνουν ότι οι γυναίκες είναι για τους συντρόφους τους τόσο επιθετικές όσο οι άνδρες. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι περισσότεροι άνδρες βιώνουν από τις γυναίκες, την τρομοκρατία και ψυχική και σωματική, πράγμα που είναι πιο δύσκολο να αποδειχθεί και συχνά μετέπειτα προκαλεί επίσης σωματική επίθεση στους συντρόφους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: