Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ για Πατέρα & ΣΥΓΑΠΑ

[ 20 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ] Η Δικαιοσύνη είναι μεροληπτική κατά των πατεράδων 16/10/2008Να ψηφιστεί άμεσα από τη Βουλή η τροποποίηση για τη συνεπιμέλεια ζητεί ο πρόεδρος του ΣΥΓΑΠΑ, κ. Νίκος Σπιτάλας. Και προσθέτει ότι η Ελλάδα παραμένει η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που μεροληπτεί κατά των χωρισμένων πατεράδων, γεγονός που τους στερεί το δικαίωμα να βρίσκονται κοντά στα π...
H βία έχει και θηλυκό πρόσωπο26/04/2006«Με χτύπησε με το γόνατό της στο στήθος επειδή μίλησα με μια άλλη γυναίκα,αν και το μόνο που ήθελα ήταν οδηγίες για μία οδό. Οδηγούσα και είχαμε χαθεί.Αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που η σύζυγός μου χειροδίκησε εναντίον μου. Είμαι σίγουρος ότι επιθυμούσε να με χτυπήσει και άλλες φ...
«Δεν βλέπω τα παιδιά λόγω αργίας»18/04/2006«Εδώ και ενάμιση χρόνο δεν μπορώ να επικοινωνήσω με τα παιδιά μου. Οφείλω να τα βλέπω μαζί με κοινωνικό λειτουργό, αλλά το Σάββατο που έχει ορίσει το δικαστήριο ως ημέρα επικοινωνίας δεν λειτουργεί η Υπηρεσία Επιμελητών! Και,βέβαια, δεν μπορώ εγώ να τους υποχρεώσω να εργαστούν εκτός ωραρίου...
Μάνα είναι... και οι δύο 25/06/2009Η Κατερίνα είναι τεσσάρων ετών, η Έφη, ο Δημήτρης και ο Γιώργος δέκα μηνών. Με τέσσερα παιδιά, οι οικογενειακές υποχρεώσεις του Θοδωρή και της Μαρίας Γούτα είναι αυξημένες όταν επιστρέφουν σπίτι από την εργασία τους. Για τον κ. Γούτα η ενεργός συμμετοχή στη φροντίδα τους είναι μονόδρομος αλλά π...
[ ΓΝΩΜΗ ] Στη σωστή κατεύθυνση 07/10/2008ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ που εξαγγέλθηκαν για τη συνεπιμέλεια είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό απαιτούν οι συνθήκες ζωής και αυτό πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε όλα τα πολιτισμένα κράτη. Με το σημερινό καθεστώς, μετά τη διάλυση ενός γάμου, ο νόμος δίνει την επιμέλεια σε έναν γονέα, σχεδόν πάντα στη ...
Γονική επιμέλεια γένους αρσενικού21/08/2006«Δεν είμαι κατά των γυναικών. Ούτε τις θεωρώ ανίκανες να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Οι καιροί έχουν αλλάξει όμως. H μητέρα δεν έχει τον ρόλο που είχε παλαιότερα. Γιατί λοιπόν ένας πατέρας δεν μπορεί εξίσου καλά ή και καλύτερα πολλές φορές να μεγαλώσει τα παιδιά του;». Στέλιος Χαλκιαδάκης:...
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=1404552&wordsinarticle=%ce%a3%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%82
Να ψηφιστεί άμεσα από τη Βουλή η τροποποίηση για τη συνεπιμέλεια ζητεί ο πρόεδρος του ΣΥΓΑΠΑ, κ. Νίκος Σπιτάλας.
Και προσθέτει ότι η Ελλάδα παραμένει η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που μεροληπτεί κατά των χωρισμένων πατεράδων, γεγονός που τους στερεί το δικαίωμα να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους. Προειδοποιεί μάλιστα πως εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να κρατά στον «πάγο» τη σχετική τροποποίηση, οι αντιδράσεις του συλλόγου θα είναι έντονες.
Η λέξη αξιοπρέπεια είναι σύνθημα του συλλόγου σας...
Βεβαίως. Η Δικαιοσύνη είναι μεροληπτική κατά των πατεράδων, καταδικάζοντας τους άντρες.

Πολλές γυναίκες αξιολογώντας τη λέξη αξιοπρέπεια συμφωνούν μαζί μας τόσο στη λέξη όσο και στο περιεχόμενο της έννοιας.

Το νομικό πλαίσιο ευνοεί τις διαζευγμένες μητέρες;
Στο 99,6% των διαζυγίων δίδεται η επιμέλεια στη μητέρα, αγνοώντας ακόμα και τη βούληση του παιδιού.

Στις χώρες της Ε.Ε. τι γίνεται;
Υπάρχει εξίσου επιμέλεια- γονική μέριμνα. Πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχει σύγχυση, διότι σε κανένα άλλο κράτος του κόσμου δεν υπάρχουν δύο έννοιες που αφορούν τη διαχείριση των πνευματικών και υλικών αγαθών του παιδιού καθώς και της καθημερινότητας. Γι΄ αυτό καλό θα ήταν να συμπτυχθούν σε μία ή να εξαλειφθεί ο όρος γονική μέριμνα.

Οι αντίστοιχοι σύλλογοι γυναικών όμως επικαλούνται τον δυνατό δεσμό ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί.
Ο ίδιος δεσμός υπάρχει με τον πατέρα. Η μέση λύση της συνεπιμέλειας βρίσκει σύμφωνο τον σύλλογό σας;
Η συνεπιμέλεια είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά θα πρέπει να συμπληρωθεί από τα οικογενειακά δικαστήρια, τις κοινωνικές υπηρεσίες, τον θεσμό του διαμεσολαβητή. Θα πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη του παιδιού αλλά και να εκδίδονται γρήγορα αποφάσεις που θα προέρχονται από εισηγήσεις πραγματογνωμόνων και τριμελή δικαστήρια.

Ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως τα παιδιά έχουν ανάγκη από ένα σταθερό περιβάλλον, αντί της λύσης της εναλλασσόμενης κατοικίας.
Η εναλλασσόμενη κατοικία είναι ένας από τους τρόπους λύσης του προβλήματος και σε όλα τα κράτη του κόσμου αποδείχθηκε ο λιγότερο επώδυνος. Καμία λύση δεν είναι τέλεια.

Είναι εφικτό να μεγαλώνουν αρμονικά το παιδί τους οι χωρισμένοι γονείς;
Οι ισορροπημένοι άνθρωποι, ναι, μπορούν να τα «βρουν». Η απόσυρση των τροποποιήσεων
για τη γονική μέριμνα σας βρίσκει...
Ενάντιους. Θα αντιδράσετε;
Έχουμε ήδη ένα μανιφέστο υπογεγραμμένο από φορείς και ειδικούς που εκπροσωπούν τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού και οικογενειαρχών (ανδρών- γυναικών) και έπεται συνέχεια...

Εάν όμως βγει από τον «πάγο», τότε θα εναντιωθούν οι σύλλογοι γυναικών.
Δεν υπάρχει καμία γυναίκα που να είναι ενάντια, παρά μόνον εκείνες που θέλουν να εξουσιάζουν τα παιδιά, με όλες τις καταστροφικές συνέπειες της αποξένωσης.

Η κυβέρνηση φαίνεται να βρίσκεται σε αδιέξοδο;
Ναι.
Γιατί τα διαζύγια αυξάνονται;
Διότι δεν υπάρχει παιδεία σε ό,τι αφορά θέματα σχέσεων, γάμου, ανατροφής παιδιών. Αλλά και για οικονομικούς λόγους (80%) και εξ αιτίας ενός τρίτου προσώπου (πεθερικών, εξωσυζυγικών σχέσεων σε ποσοστό 20%).

Και τα παιδιά είναι τα μόνιμα «θύματα»;
Ναι. Η έλλειψη κουλτούρας και εκπαίδευσης, ο εγωισμός των ενηλίκων καταστρέφουν τα παιδιά.

Πόσοι πατέρες έχουν αναλάβει την επιμέλεια των παιδιών;
Από το ένα εκατομμύριο των διαζευγμένων, γνωρίζουμε λιγότερες από είκοσι περιπτώσεις.

Οι συνηθέστερες κατηγορίες στο δικαστήριο εναντίον των πατεράδων;
Στις μισές περιπτώσεις κατηγορούν τον πατέρα ότι κακοποιεί το παιδί με ιδιαίτερες κατηγορίες που αποδεικνύονται ωστόσο ανυπόστατες. Η κ. Βadinter σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εφημερίδα «Le Μonde» αναφέρει ότι 17% των γυναικών στη Γαλλία κατηγορούν ψευδώς τον πατέρα για σεξουαλική παρενόχληση του παιδιού, ώστε να πετύχουν να πάρουν την επιμέλεια.

Οι απαγωγές παιδιών από τους ίδιους τους γονείς είναι συχνό φαινόμενο;
Κάθε μέρα γίνεται συχνότερο, διότι πλέον έχουν φθάσει στο απροχώρητο και αυτοδικούν για να βλέπουν τα παιδιά τους, που τους τα στερεί η Δικαιοσύνη.

Πόσα μέλη αριθμεί ο σύλλογός σας;
23.000 άνθρωποι μας πλησίασαν, ζήτησαν τη βοήθειά μας και τη δώσαμε- ζητούν ακόμη και οικονομική στήριξη διότι υπάρχει αφαίμαξη από τις δικαστικές δαπάνες.

Έχετε γυναίκες-μέλη;
Φοιτήτριες που μελετούν το θέμα, μητέρες χωρισμένες και μη, γιαγιάδες, θείες, είναι εθελόντριες που δίνουν αγώνα μαζί μας. Όλες αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της καθημερινής παρουσίας του πατέρα.

Το σύνθημα του συλλόγου σας είναι;
Παιδιά με δύο γονείς, ΜαμάΜπαμπά, σας αγαπώ.

Θα κλείνατε τον σύλλογο μόνο αν..;
Λέγαμε να τον κλείσουμε όταν λυθεί το πρόβλημα οριστικά, δηλαδή ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: