Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

GALOP - ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΕΚΠΛΗΞΗ

Μετά από δημοσκόπηση σε δέκα μεγάλες πόλεις της Ελλάδος, σε δείγμα 1500 ατόμων, αποδείχθηκε οτι τα κοινωνικά κινήματα έχουν καλύτερη αντιμετώπιση από τους πολίτες οι οποίοι έχουν βαρεθεί τους πολιτικούς:


ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ (ΕΛΛΗΝΙΚΟ) ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ .15%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.......................................................14% 
Ν.Δ......................................................................13% 
ΣΥΡΙΖΑ................................................................13% 
ΠΑΣΟΚ..................................................................7% 
ΚΚΕ......................................................................7% 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ....................................3%ΛΑΟΣ..................................................................3% 
ΑΝΤΑΡΣΙΑ..........................................................3%
ΔΗΜ.ΑΡ...............................................................2% 
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ........................................................2% 
ΠΕΙΡΑΤΕΣ.........................................................2%
ΛΟΙΠΑ................................................................5%
ΤΟ ΒΗΜΑ: ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ:
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=268423#.TiCxllFOIbQ.favorites
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣστην Ελλάδα σπανίως επιφυλάσσουν εκπλήξεις, αφού τα αποτελέσματά τους σπανίως διαφοροποιούνται από αυτά που προβλέπουν οι δημοσκόποι. Και ο δικομματισμός, που πάντα πεθαίνει τις παραμονές των εκλογών, πάντα ανασταίνεται τη μετεκλογική Δευτέρα. Ωστόσο, κάτω από τα κόμματα που επιτυγχάνουν
τα απαραίτητα για την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο ποσοστά, υπάρχει μια μακρά λίστα από άλλα που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, άλλοτε για τις κατά καιρούς θέσεις τους ή τον χαρακτήρα τους και άλλοτε για την επιμονή τους σε έναν αγώνα που φαντάζει καταδικασμένος εκ των προτέρων. Ή μήπως όχι; Η απλή αριθμητική λέει ότι 215.585 συμπολίτες μας ψήφισαν στις προηγούμενες ευρωεκλογές τα πολύ μικρά 
κόμματα, ενώ άλλοι 220.088 τα προτίμησαν στις εθνικές εκλογές του 2007. Αν και οι «χαλαρές» κάλπες των Βρυξελλών είθισται να μη σηματοδοτούν θεαματικέςεξελίξεις, αξίζει να σημειωθεί ότι η ΝΔ είχε χάσει τις εκλογές του 2000 για περίπου 70.000 ψήφους. Σε έναν αμείλικτο αγώνα είτε για την πρωτιά είτε για την επιβίωση(και συχνά και για τα δύο), στην πολιτική κάθε ψήφος είναι καλοδεχούμενη.
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=268423#.TiCxllFOIbQ.favorites

http://gonis-sygapa.blogspot.gr/2013/10/23-331653.html
ΣΥΓΑΠΑ www.sos-sygapa.eu 
Ο ΣΥ.Γ.Α.Π.Α. συμπληρώνει ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος διότι η στατιστική υπηρεσία δεν γνωρίζει όσους βρίσκονται σε διάσταση, όσους βρίσκονται στο εξωτερικό ως διαζευγμένοι, όσους άρχισαν τη διαδικασία αλλά καταχωρούνται 4-5 χρόνια μετά, όσους ήταν εκτός γάμου άρα δεν υποχρεούνται να δηλώσουν κάτι (200.000 ζευγάρια έχουν παιδιά εκτός γάμου), κτλ
Το 2009, όταν αποφάσισαν να συμμετέχουν στις εκλογές ως ΕΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ως μέρος του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ), είχαν 15% στα ελληνικά galop.
europeansocialmovement.blogspot.com 

Κόμμα αδικημένων μπαμπάδων

Με επικεφαλής μια δυναμική και επιτυχημένη γυναίκα, δεκάδες χιλιάδες αδικημένοι διαζευγμένοι άνδρες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και ετοιμάζονται να κατέβουν στις ερχόμενες ευρωεκλογές διεκδικώντας το δικαίωμά τους στο όνειρο.

Ανδρες οι οποίοι δηλώνουν «προδομένοι» από τους πολιτικούς και τις υποσχέσεις τους, νιώθουν εγκλωβισμένοι στο ισχύον δικαστικό σύστημα που καταδικάζει -όπως λένε- γονείς και ολόκληρες οικογένειες και ζητάνε, μεταξύ άλλων, ισότητα στο θέμα της γονικής επιμέλειας και μέριμνας. Πολίτες που κάνουν την υπέρβαση και ετοιμάζονται για τη μεγάλη δική τους, όπως λένε, κοινωνική «ανατροπή» τοποθετώντας στην πρώτη γραμμή του υπό σύσταση νέου κομματικού σχηματισμού μια επιτυχημένη επαγγελματία και μητέρα που έχει φάει με το κουτάλι τις δικαστικές αίθουσες, παλαιότερα πάνω στην έδρα των δικαστηρίων και πλέον από τη θέση του δικηγόρου.

Ο λόγος για την πρώην δικαστή των πολιτικών δικαστηρίων Φανή Παυλάκη, η οποία αποχώρησε από το δικαστικό σώμα για να αφοσιωθεί στην αγαπημένη της δικηγορία. Τη γυναίκα που εδώ και καιρό σκέφτεται -πολύ σοβαρά- να αναλάβει την προεδρία του κομματικού συνασπισμού που σκοπεύει να κατέβει στις προσεχείς ευρωεκλογές κάτω από την «ομπρέλα» του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Κόμματος και να δώσει φωνή στους διαζευγμένους πατεράδες και όχι μόνο!

«Στόχος μου είναι να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ τις κινητοποιήσεις που γίνονται και σκοπεύουν στο να υπάρχει μια ορθή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, η οποία φυσικά απαιτεί την παρουσία και των δύο γονέων» είναι τα πρώτα λόγια της κυρίας Παυλάκη κατά την επίσκεψή μας στο δικηγορικό της γραφείο. Ανετη και πρόσχαρη, με μεστό λόγο που συνάδει με την επαγγελματική της καταξίωση αλλά και τη γλυκύτητα που απορρέει από το γεγονός ότι και η ίδια είναι μητέρα δύο παιδιών που δηλώνει πως τα λατρεύει, μας εξηγεί χρησιμοποιώντας νομικά -και όχι μόνο- επιχειρήματα πώς αντέδρασε στο κάλεσμα που της απεύθυνε πριν από λίγο καιρό ο Σύλλογος για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια (ΣΥΓΑΠΑ) να ηγηθεί της νέας πολιτικής προσπάθειας, τι σκοπεύει να κάνει αλλά και τι χρειάζεται να αλλάξει στη χώρα μας, ώστε να υπάρξει κάποια στιγμή ισότητα στο θέμα της επιμέλειας των παιδιών.

«Η αλήθεια είναι ότι όταν μου έγινε η πρόταση να ηγηθώ ενός τέτοιου κομματικού σχηματισμού, στην αρχή εξεπλάγην. Ωστόσο πλέον είναι κάτι που σκέφτομαι πολύ σοβαρά, καθώς δεν θεωρώ ότι είναι αντιφατικό μια γυναίκα να αναλάβει πρόεδρος σε ένα κόμμα που προάγει κυρίως τα δικαιώματα των ανδρών. Και αυτό επειδή θεωρώ ότι η δημιουργία σωστού ανθρώπου δεν είναι θέμα φύλου, αλλά είναι θέμα σωστού γονέα. Ο γονέας που μπορεί να προσφέρει περισσότερο στο παιδί είναι και ο πιο κατάλληλος».

Η πρώην δικαστικός δεν διστάζει να μιλήσει χωρίς περιστροφές για το νομικό σύστημα που ισχύει στη χώρα μας χαρακτηρίζοντάς το απαρχαιωμένο, άδικο και αντισυνταγματικό και επισημαίνοντας ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα δικαστήρια, «που κατά 98% δίνουν την επιμέλεια του παιδιού στη μητέρα», χρησιμοποιούν μια λαθεμένη πεπατημένη που μακροπρόθεσμα έχει ως αποτέλεσμα να χαθεί ο ψυχικός δεσμός παιδιού και πατέρα.

«Στη χώρα μας δυστυχώς το νομικό σύστημα είναι απαρχαιωμένο και έχει ξεπεραστεί από τις σύγχρονες εξελίξεις. Αυτό το λέω επειδή πλέον και ο αριθμός των διαζυγίων έχει αυξηθεί, αλλά έχει αλλάξει και ο ρόλος της γυναίκας μέσα στην οικογένεια. Η σύγχρονη γυναίκα δεν λειτουργεί μόνο ως μητέρα, έχει μπει για τα καλά και στον κοινωνικό και στον οικονομικό στίβο, με αποτέλεσμα να απασχολείται και πολλές ώρες εκτός σπιτιού. Από την άλλη πλευρά, και ο πατέρας έχει αναλάβει και εκείνος καθήκοντα πλέον απέναντι στα παιδιά που δεν υστερούν σε τίποτα απέναντι σε εκείνα της μητέρας. Σήμερα ένας μπαμπάς μπορεί να αφιερώνει τον ίδιο χρόνο στην ανατροφή ενός παιδιού, όπως και η μητέρα» λέει και προσθέτει: «Το ισχύον σύστημα είναι και άδικο για τους άντρες διαζευγμένους και αντισυνταγματικό. Δεν υπάρχει ο σεβασμός σε αυτό που επιτάσσει το άρθρο 21 του Συντάγματος, το οποίο λέει ότι η οικογένεια θα πρέπει να γίνεται ως σύνολο σεβαστή από το νόμο και να μην υπάρχει μια πεπατημένη από τα δικαστήρια, η οποία πολλές φορές δεν λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε διαζύγιο».

Γι’ αυτόν το λόγο η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος των «ανδρών» ρίχνει στο τραπέζι ρηξικέλευθες προτάσεις, όπως η θεσμοθέτηση ειδικών οικογενειακών δικαστηρίων με εκπαιδευμένους δικαστές, η θεσμοθέτηση της από κοινού γονικής επιμέλειας και μέριμνας, αλλά και η συνταγματική κατοχύρωση της πατρότητας και η εξίσωσή της με τη μητρότητα. «Σκοπός μας δεν είναι η αφαίρεση ή η μείωση του ρόλου της μητέρας στην οικογένεια, αφού η ανάθεση της επιμέλειας στον έναν από τους δύο γονείς αποτελεί παρέκκλιση από την αρχή της ισότητας των γονέων. Αλλωστε ο πατέρας, είτε λόγω των συνθηκών εργασίας είτε λόγω της παρατηρούμενης γενικά στη σύγχρονη εποχή πιο συχνής μεταβολής, σε σύγκριση με το παρελθόν, της κατανομής των ρόλων ανάμεσα στους συζύγους, μπορεί να καταστεί το πρόσωπο που είναι το κατεξοχήν κατάλληλο για την ομαλή ψυχοσωματική ανάπτυξη του ανηλίκου. Αυτό που ζητάμε είναι τα παιδιά να μη στερηθούν κανέναν από τους δυο γονείς» καταλήγει.

Ν. ΣΠΙΤΑΛΑΣ: ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Στα πρότυπα του νεοσύστατου ισπανικού κόμματος «Παράταξη Συνεπιμέλειας», που δημιουργήθηκε πρόσφατα και σκοπεύει να κατέβει στις προσεχείς εκλογές της χώρας της Ιβηρικής ευελπιστώντας να συγκεντρώσει ποσοστό τουλάχιστον 2% για να εκλέξει ένα βουλευτή, αλλά και των υπόλοιπων κομματικών σχηματισμών που υπάρχουν σε πολλές ακόμα χώρες της Ευρώπης, όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, αναμένεται να κινηθεί ο υπό σύσταση εκλογικός φορέας.

Οπως επισημαίνουν τα ηγετικά του στελέχη, μερικά από τα βασικά αιτήματα είναι: η τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η εκπαίδευση των δικαστών ώστε να αποφασίζουν αμερόληπτα και όχι με βάση στερεότυπα και το φύλο, η θέσπιση κριτηρίων όπως η νέα οικογενειακή κατάσταση των γονέων μετά το διαζύγιο για την επιδίκαση της διατροφής, η ελεύθερη επικοινωνία πατέρα-παιδιού και η εναλλακτική κατοικία των παιδιών όπου αυτό είναι δυνατόν και η λειτουργία υποστηρικτικών κοινωνικών φορέων που θα βοηθούν τα δικαστήρια στο να λάβουν μια σωστή και δίκαιη απόφαση.

«Εχουμε να κάνουμε με ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που επηρεάζει περίπου δύο εκατομμύρια ενηλίκους και παιδιά, αν συνυπολογίσουμε και τους συγγενείς τους. Εχουμε ένα μεγάλο αριθμό πολιτών που αδικούνται τόσο κοινωνικά όσο και δικαστικά. Ανθρωποι που γι’ αυτόν το λόγο έχει απαξιώσει και τους πολιτικούς και την πολιτική. Εμείς καλούμε όλους τους ευσυνείδητους και ενεργούς πολίτες να δημιουργήσουν μια νέα κατάσταση πραγμάτων που θα περιλαμβάνει όλους τους νέους και αδικημένους ανθρώπους» επισημαίνει από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΓΑΠΑ Νίκος Σπιτάλας εκφράζοντας την πίστη του ότι στο προσεχές διάστημα ο νέος σχηματισμός, που θα έχει ως κύριο σύνθημα «δώστε ελπίδα στην Ελλάδα», θα έχει ολοκληρώσει όλες τις διεργασίες και θα είναι απόλύτα έτοιμο για τις ερχόμενες ευρωεκλογές.

Εξηγώντας την απόφαση-βόμβα να προταθεί η προεδρία του κόμματος σε μια πετυχημένη μητέρα και επαγγελματία, ο κ. Σπιτάλας υπερθεματίζει λέγοντας: «Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύουμε ότι ο αγώνας είναι κοινός και αφορά τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες, ενώ η κυρία Παυλάκη είναι η πλέον κατάλληλη, καθώς έχει τεράστια εμπειρία στα θέματα ισότητας». Και καταλήγει πληροφορώντας μας ότι ήδη ο νεοσύστατος φορέας έχει βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις αρκετών ακόμα επωνύμων, οι οποίοι δηλώνουν πρόθυμοι να συνεισφέρουν στη προσπάθεια που γίνεται.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ
ΦΩΤ.: Δ. ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=470175&cid=122

Δεν υπάρχουν σχόλια: