Τρίτη 8 Απριλίου 2008

ΜΑΡΙΝΟΣ Γ.: 'Βλαβερές συνέπειες της ισότητας των δύο φύλων'

Βλαβερές συνέπειες της ισότητας των δύο φύλων

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Το ότι το φεμινιστικό κίνημα είχε αφετηρία την ανυπόφορα μειονεκτική ως τραγική θέση της γυναίκας στις ανδροκρατούμενες κοινωνίες μας όχι μόνο ήταν δικαιολογημένο και αξιέπαινο αλλά θα μπορούσε να θεωρηθεί μια από τις σημαντικότερες προσπάθειες για κατοχύρωση και σεβασμό των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του μισού πληθυσμού της γης, στον οποίο λογικά θα έπρεπε να παραχωρείται και το προβάδισμα, λόγω της κορυφαίας αποστολής της γυναίκας που είναι η μητρότητα. Ο φανατισμός και η υπερβολή αταβιστικής ίσως συσσώρευσης αιώνων καταπίεσης οδήγησαν όμως στην εκτός πραγματικότητας ισότητα των δύο φύλων (η ανομοιότητα των δύο φύλων είναι δεδομένη και έκδηλη σε όλα τα όντα του επί γης ζωικού βασιλείου) και ήδη εισπράττονται οι πρώτες οδυνηρές συνέπειες. Διότι ισότητα δεν νοείται μόνο στα δικαιώματα αλλά και στις υποχρεώσεις. Ετσι όσοι διάβασαν «Το Βήμα» της 3ης Ιουνίου θα πληροφορήθηκαν ότι ισότητα για τις γυναίκες θα σημαίνει εφεξής πως θα συνταξιοδοτούνται και αυτές στα 65 χρόνια τους όπως και οι άνδρες. Και ο κ. Πολυζωγόπουλος και οι περί αυτόν συνδικαλιστές, αλλά και όσοι άλλοι στηρίζουν και εγγυώνται το αμετάβλητο του χρόνου συνταξιοδότησής τους, άρα τις υπέρ των γυναικών ευνοϊκότερες διατάξεις, δείχνουν να βάζουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Διότι σύμφωνα με απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη με βάση συγκεκριμένη κοινοτική οδηγία, που ισχύει στις 14 άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να νομοθετήσει ίδιο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες. Και αφού ισχύει για τους άνδρες το 65ο έτος, το ίδιο θα πρέπει να νομοθετηθεί και για τις γυναίκες. Διότι αυτό, απλούστατα, θα πει ισότητα. Και στις υποχρεώσεις και όχι μόνο στα δικαιώματα. Ηδη μάλιστα θα ετίθετο ίσως και θέμα υποχρεωτικής στράτευσης των γυναικών υπό τους ίδιους όρους με τους άνδρες, αν στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είχε παύσει να ισχύει το καθεστώς υποχρεωτικής θητείας, το οποίο συνεχίζεται στη χώρα μας. Και ποιος ξέρει ποιες άλλες δυσάρεστες για τις γυναίκες, αλλά και για την ομαλή λειτουργία των κοινωνιών μας, επιπτώσεις θα προκύψουν από τις περί ισότητας των δύο φύλων υπερβολές... Το φαινόμενο αυτό το ζούμε εντονότερα στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου οι φεμινίστριες, με τη συμπαράσταση της Αριστεράς και παρά τις διαφωνίες και πολλών σωφρονέστερων γυναικών, προωθούν ρυθμίσεις που θα οδηγήσουν ίσως σε ιλαροτραγικά φαινόμενα. Διεκδικούν λ.χ. και εν μέρει έχουν επιβάλει να ισχύσει ποσόστωση 40% στις συλλογικές συνθέσεις (60% άνδρες και 40% γυναίκες). Δηλαδή κάτι μάλλον παράλογο και αφύσικο, αφού κι αν δεν υπάρχουν γυναίκες κατάλληλες για μια συγκεκριμένη αποστολή θα πρέπει να χρησιμοποιούνται και χωρίς τα αναγκαία προσόντα. Καταργείται δηλαδή η αξιοκρατία χάριν της ισότητας.
Η έμφαση σ' αυτές τις υπερβολές, οι οποίες, κατά τη γνώμη μου, αδικούν το ασθενές(;) φύλο, έχει και τη θεσμική της κατοχύρωση. Στο Ευρωκοινοβούλιο υπάρχει ιδιαίτερη επιτροπή γυναικών που ασχολείται ασταμάτητα με τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των γυναικών, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ή ενίοτε αγνοώντας τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους. Μήπως αυτή η διελκυστίνδα περί ισότητας θα οδηγήσει και στη σύσταση αντίστοιχης Επιτροπής για τα δικαιώματα των ανδρών; Προς το παρόν δεν έχει τεθεί το θέμα, αφού το ισχυρό φύλο διατηρεί de facto το πάνω χέρι, καθώς παράδοση και πρακτικές αιώνων δεν παραμερίζονται και δεδομένου ότι στον μουσουλμανικό και γενικά στον Τρίτο Κόσμο η μοίρα της γυναίκας παραμένει από άθλια ως τραγική, αλλά ελάχιστα ως καθόλου απασχολεί το θέμα τα ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου. Ισως γιατί έτσι θα δυσαρεστούσαμε τους μουσουλμάνους ψηφοφόρους κατοίκους της Ευρώπης, τους προμηθευτές του πετρελαίου στη Μέση και στην Απω Ανατολή και τα δισεκατομμύρια των αγοραστών των βιομηχανικών προϊόντων της Γηραιάς Ηπείρου που παραδοσιακά διατηρούν σε θέση υπανθρώπου ή και ζώου τις ανυπεράσπιστες από όλους μας γυναίκες των κοινωνιών αυτών. Ακόμη και στην Ελλάδα! Και δυστυχώς για το σοβαρό αυτό πρόβλημα πολλών μουσουλμανίδων στη Θράκη δεν βλέπω ανάλογη ευαισθησία.
Ο κ. Γιάννης Μαρίνος είναι ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Το ΒΗΜΑ, 17/06/2001 , Σελ.: B66
Κωδικός άρθρου: B13289B663
ID: 236476
Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από "ΤΟ ΒΗΜΑ", στη διεύθυνση http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=13289&m=B66&aa=3

Δεν υπάρχουν σχόλια: